Author: anitadegaris62

Vad är Plantar fasciit och hur ska den behandlas

När jag förberedde att köra en 5k för första gången, var jag lite orolig för att min plantar fasciit skulle börja blossa upp.

Plantar fasciit är när den tjocka vävnad som löper längs undersidan av foten plantar fascia blir inflammerad. Plantar fascia ansluter hälbenet till tårna och det bildar fotvalvet.

Jag minns första gången jag utvecklat detta problem för flera år sedan. För att spara pengar och eftersom jag var också regelbundet i en boot camp klass, jag hade slutat mitt medlemskap i ett gym planerade att göra steg aerobics i min källare. Jag hade redan all utrustning jag behövde och fortsatte att starta ett träningspass rutin som innebar hög effekt aerobics.

Efter ungefär ett par veckor eller så av detta, började problem. Båge av foten kändes stram och mina fötter ont när jag kom upp ur sängen på morgonen. Klacken kändes blåmärken.

Jag hade ingen aning om vad det var. Naturligtvis gjorde jag inte inser att hoppa upp och ner gör höga övningar inverkan på mitt betong källarvåningen skapade mitt problem. Duh!

Jag nämnde problemet till min boot camp instruktör. Han sa att han trodde att det var plantar fasciit och gav mig några förslag för att få inflammationen ner. Slutligen, jag slutade gå till en fotvårdsspecialist som gav mig några bra tips på skor och inlägg.

faktorerna för att utveckla plantar fasciit Vanligast i åldrarna 40 och 60

Kvinnor Parajumpers Björn Läderväst Kaffe Rea Online större risk än Män Parajumpers Schroeder Jackor Apelsin På Nätet

aktiviteter som ställer en hel del stress på hälen och bifogade vävnader, såsom långdistanslöpning, balett dans och dans aerobics

vara platt footed, som har en hög båge eller ens ha en avvikande mönster av walkingOccupations som kräver en hel del promenader eller stående på hårda ytor såsom fabriksarbetare, Män Parajumpers Schroeder Jackor Apelsin På Nätet lärare och servitriser

skor som är tunna sulor, lös, Kvinnor Parajumpers Alaska Jackor Svart Billigt eller saknar hålfotsinlägg eller förmågan att absorbera stötar inte skydda dina fötter eller regelbundet bära höga klackar. Gå inte barfota, speciellt på hårda ytor

tips om behandling av plantar fasciit Behandling plantar fasciit kan vara allt från att ta en smärtstillande operation.

Ta ibuprofen (såsom Alvedon eller Motrin) eller paracetamol (som Tylenol) för att minska smärta och inflammation.

Sitt i en stol med en frusen flaska vatten eller läsk kan under foten som du vill behandla. Tillämpa vissa tryck, rulla flaskan fram och tillbaka med foten. De kalla frigör svullnad medan massagen lindrar smärtan.

Massera båge av foten för att sträcka och hålla muskeln smidig.

Du kan behöva bära en skena monterad på vaden och foten medan du sover. Detta gäller plantar fascia och hälsenan i en förlängd läge över natten, så att de kan sträckas mer effektivt.

Placera en ihoprullad handduk under bollen på foten, hålla handduken i båda ändar. Dra försiktigt handduken mot dig samtidigt som ditt knä rakt. Håll denna position i 15 30 sekunder och upprepa två till fyra gånger.

Din läkare kan rekommendera skär för dina skor. Mine rekommenderas ett varumärke som heter Spenco.

En steroid injektion i hälen eller ens kirurgi kan vara nödvändigt om ovanstående åtgärder inte fungerar.

tibetanska sjungande skålar och ljudterapi

Det finns många fördelar med att äta våren greener, inklusive att få vitaminer och mineraler som är viktiga för vår hälsa. Denna kinesiska Kycklingsallad med Peanut Dressing är ett sätt att få dessa viktiga näringsämnen.

Add a comment